Stora delar av sommaren har har vi haft hemodlat till middag. Sallad, kål av olika sort, tomater, morötter, fänkål, potatis, lök och squash har vi skördat efter hand.
Vi har varit i stan några veckor och åkte tillbaks till Gotland i helgen som gick. Det var härligt att komma till odlingen och se vad som hänt.
Brytbönorna och purpurbönorna hade kommit fram, en glad överraskning för en distansodlare. Lite tråkigare men väntat var att salladen hade gått i blom och att mycket av kålen var helt uppäten av maskarna. Ett helt gäng hängde kvar och glodde kaxigt på mig. 🐛
Detta blev ändå stora skördehelgen. Mycket fanns kvar av det vi ätit av i sommar, en del nytt hade mognat. Det blev ett gäng lådor och påsar att ta med tillbaks till stan.
Det är utmanande att odla på distans men just nu klarar växterna sig bra själva. Majsen, purjolöken och kålen får stå kvar ett tag till i landen. Det blir spännande att se vad som finns att skörda nästa gång.