Före sommaren lärde jag mig mer om kryddodling på Skillebyholm. Sen tog det ett tag innan jag fick tid att ordna med mitt eget kryddland. Jag köpte några plantor här och några där och tryckte ner i jorden efterhand. Det har sett ganska glest ut under säsongen. Nu har det tagit fart och växer så att det knakar.
Timjan och mynta hade jag sedan tidigare. Salvia, rosmarin, dragon (rysk och fransk), libbsticka, oregano, citronmeliss och kamomill har jag planterat i år. Libbstickan har jag fullständigt förälskat mig i, en sådan fantastisk smak och doft! Den liknar selleri, men kryddigare. Den är traditionellt använd som buljongkrydda men också helt fantastisk färsk på bröd eller i sallad. På engelska heter den Lovage. 😊
Kamomillen skördar jag successivt och torkar, det blir nog inte jättemycket, men några tekoppar kan jag nog få till i höst.🍵
Jag ser fram emot en kryddfylld sandlåda nästa säsong!